Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno pomaknut rok

Godinu dana Coste Concordije: Izvlačenje olupine najkasnije u rujnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olupina broda Coste Concordije koji se prije godinu dana nasukao na hrid blizu obale otoka Giglija u Toscani izvući će se najkasnije u rujnu, obećao je u subotu zapovjednik talijanske civilne zaštite.

"Konačno izvlačenje broda planira se u rujnu", dodao je Franco Gabrielli na tiskovnoj konferenciji na otoku Gigliju koji u nedjelju obilježava prvu obljetnicu brodoloma u kojemu su 32 osobe izgubile život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama Costa Allegre Sestrinski brod Costa Concordije skrenuo s kursa nakon požara Slika nije dostupna Okrivljen za havariju Kapetan Concordije izgubio sat vremena zbog čega su poginuli deseci putnika

>> 'Kapetan kukavica': Duša me boli, o meni su govorili kao da sam bin Laden

Riječ je o "iznimnoj operaciji kakva se nikad prije nije izvodila" i tijekom koje će se morati voditi računa o "posljedicama na okoliš i na stanovnike", istaknuo je Gabrielli, pošto je izvlačenje broda već više puta odgađano.

Izbor privatne tvrtke koja će izvući olupinu, američko-talijanskog dioničkog društva Titan Micoperi, skopčan je sa zahtjevom za "zaštitu okoliša i gospodarske djelatnosti otoka", osobito turizma, kazao je. Podsjetio je da se brod neće rezati na licu mjesta zbog opasnosti od onečišćenja.

To je "iznimno skupa operacija", istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene