Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za potrebe dokumentarca

Glumio beskućnika pa u snu umro od pothlađenosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi britanski novinar odlučio je tjedan dana živjeti na ulici kako bi napraio dokumentarac o beskućnicima. Već treći dan je pronađen mrtav.

26-godišnji novinar Lee Halpin planirao je provesti tjedan živeći na ulicama svog rodnog grada Newcastlea za potrebe dokumentarca o problemima s kojima se susreću beskućnici. Projekt je započeo u nedjelju, no već tri dana kasnije pronađen je mrtav u derutnoj zgradi, piše Sky News. Još uvijek nije potvrđeno kako je umro, no vjeruje se da je uzrok smrti pothlađenost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrao bager, tražio zlato U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba" Beskućnici Svjetski dan beskućnika Gotovo 2000 ljudi će prezimiti u napuštenim kućama i vagonima: Njihova oprema za preživljavanje su vreće za spavanje, kape, šalovi, rukavice...

>> VIDEO Novinar pojeo vlastiti članak

Dan prije no što se upustio u tjedan spavanja na ulici snimio je YouTube video na kojem je otkrio kako je ova projekt dio prijave za redakciju istraživačkog novinarstva na kanalu Channel 4 te kako želi pokazati sve probleme s kojima se beskućnici susreću na surovim ulicama, ali i kako želi pokazati što znači biti neustrašiv novinar.

Dva muškarca privedena su zbog sumnje u povezanost s Leejevom smrću. Vjeruje se kako su mu dali drogu zbog koje se nije budio unatoč iznimno teškim uvjetima u kojima je spavao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene