Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje ubijenih, ubojica u bijegu

'Gledali smo kako puca u ljude, svi smo u šoku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kazalištu u gradiću Athens u američkoj saveznoj državi Georgija jučer poslijepodne, po lokalnom vremenu, došlo je do pucnjave u koji su ubijene tri osobe, a dvije su ranjene, dok policija traga za 57-godišnjim profesorom koji je osumnjičen kao počinitelj, izvijestio je list Atlanta Journal na web stranici.

Policija traga za 56-godišnjim profesorom Georgeom Zinkhanom, sa Sveučilišta Georgija (UGA) u čijoj blizini je kazalište, pod optužbom da je ubio svoju suprugu i još dvoje ljudi, a dvoje ranio. Posebni policijski tim SWAT provalio je vrata njegovog stana, a pokrenut je potraga za njim uz upozorenje građanima da je naoružan i opasan, navodi Atlanta Journal. George M. Zinkhan III, profesor na katedri za marketing i distribuciju, posljednji je puta viđen u polo majici i kratkim plavim hlačama, a vjerojatno vozi crveni automobil, navodi UGA na web stranici.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Pucnjava se dogodila u Općinskom kazalištu Athens, koje je dom kazališne skupine Town and Gown. Direktorica skupine Beth Kozinsky, kazala je da su ona i drugi članovi vidjeli Zinkhana kako ulazi u zgradu s parkirališta i izbliza puca na prvu žrtvu. 'Gledali smo kako se to događa. Svi smo u šoku', kazala je potresena Kozinsky.

Pucnjavi prethodila svađa

Među ubijenima su, po njezinim riječima, 47-godišnja Marie Bruce, supruga prof. Zinkhana, 63-godišnji Ben Teague i 40-godišnji Tom Tanner. Bruce i Tanner su zaposlenici kazališne kompanije, a Teague je višegodišnji suradnik, kazala je Kozinsky. Zinkhan i Bruce su u braku i imaju dvoje djece u dobi od osam i 10 godina, navodi list iz Atlante, udaljene 100 km od gradića Athens. Kapetan Clarence Holeman iz policijske uprave okruga Athens-Clarke, rekao je da je ispitano oko 20 svjedoka koji su kazali kako je pucnjavi prethodila svađa između osumnjičenog, koji je bio dobro poznat u kazalištu, i neidentificiranog muškarca.

Prema Holemanu, svjedoci su rekli policiji da je Zinkhan napustio kazalište i vratio se nakon par minuta s dva pištolja. Nakon što je ispucao oba pištolja, ušao je u auto i udaljio se. 'Postoji velika opasnost za svakoga tko dođe u kontakt s njim', upozorio je Holeman, dodajući da su susjedi kod sebe sklonili djecu Zinkhama i Bruce.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene