Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegla iz 'ralja' trgovaca ljudima

'Gledala sam kako moj svodnik ubija djevojku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnja T. M., žrtva u Srbiji nedavno osuđene 'pančevačke grupe', jedna je od rijetkih žena koja se poslije desetodnevnog bavljenja uličnom prostitucijom u Italiji uspjela izvući iz ruku trgovaca ljudi. Ovo je njezina priča.

U njihovu mrežu upala je primamljena pričama o odmoru i mjesečnoj zaradi od tri do četiri tisuće eura. Ipak na samo je početku puta shvatili da ništa od njezinih planova neće biti, piše Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Trgovci ljudima držali su ju zatvorenu u jednoj kući u Pančevu, a potom i u Beogradu. Zatim su je tajnim putevima odveli u Hrvatsku, uzeli njene originalne dokumente, dali joj krivotvorene hrvatske papire te ju brodom iz Splita prebacili u Italiju.

Kada se našla u Trevisu, susret s organizatorom ove kriminalne grupe Dejanom Stošićem potvrdio joj je kako je obećani lagodni život samo dio njenih snova.

'Upitala sam tada Stošića što će biti s mojim odmorom. Rekao mi je kako od toga nema ništa i da idem raditi s ostalim djevojkama i da po 'usluzi' naplaćujem 30 eura. Odbila sam to, a on me je odveo na kraj grada u jednu napuštenu kuću. Zatvorio me u jednu malu prostoriju, gdje je bila samo strunjača, a prozori su bili zatvoreni daskama. Tukao me rukama i nogama. Bila sam zatvorena nekoliko dana, tada me i nožem posjekao po lijevoj ruci i nogama. Imala sam više posjekotina, zbog jedne sam čak morala ići i na šivanje. Stošić nije samo mene maltretirao. Radio je to isto i drugima, a jednu je i ubio preda mnom, jer joj je lupao glavom u radijator. Do mene je bila prostorija gdje je još jedan svodnik također maltretirao prostitutke. Bila sam tamo zatvorena 24 sata, nisam vidjela ni kada je dan, a ni kad je noć. Razmišljala sam što da radim. Tada sam shvatila da mi je bolje da radim taj posao, da nekako skupim novce pa da onda pokušam pobjeći', rekla je T.M. u svjedočanstvu na sudu.

Poslije kratke obuke T.M. je izašla na ulicu. Mjesto na kojem je čekala klijente opisala je kao traku u tvornici.

'Poput je linije na kojoj ima oko 150 djevojaka svih mogućih rasa i jezika. Morate stajati na mjestu koje vam je Stošić odredio. I tamo ste od sedam ili osam sati navečer i do sedam ili osam sati ujutro. U jednom dana mogla sam zaraditi od 500 do 600 eura. I svu zaradu naravno morala sam predavati Stošiću. Dio novca mi je dao kako bi mogla platiti hranu i hotel, a ponekad mi je dopustio i da otiđem do grada i kupim odjeću. Tih deset dana što sam radila, vodila sam zabilješke o poslu. Morala sam točno upisati koliko sam imala klijenata i koliko sam zaradila', dodaje T.M.

I tada je upoznala jednog Talijana koji je odmah shvatio da ispred njega stoji žrtva traffickinga.

'Od svih mojih klijenata, on je jedini znao engleski, koji ja, inače, dobro govorim. Zamolila sam ga da mi pomogne u bijegu. Nekoliko dana mi je plaćao po 800 eura kako bih provodila vrijeme s njim na plaži, na ručku ili u klubovima, a sve smo to radili bez ikakvog seksualnog kontakta', rekla je T.M.

Zatim je njezin zaštitnik razgovarao sa svodnikom Stošićem od njezinom mogućem prestanku rada.

'Zaštitnik me htio otkupiti, a Stošić je za mene zatražio 150.000 eura. Talijan je za garanciju podigao hipoteku na svoju kuću i Stošić je na to pristao, ali ja mu nisam dozvolila da to napravi'.

Nakon tri dana skrivanja od Stošića i njegove grupe, T.M. je uz pomoć zaštitnika Talijana stigla do Ancone. Zatim se ukrcala na brod i preko Hrvatske stigla u Srbiju, gdje je nakon što je ova grupa organiziranih kriminalaca osuđena, ušla u program zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene