Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Abnormalne temperature

NAOČIGLED NESTAJU Pokušavaju sve da uspore masivno otapanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplinski udar u Italiji prouzročio je naglo topljenje glečera u Alpama, a talijanske vlasti reagirale su promptno tako da glečere pokrivaju platnima, kako bi spriječili masivno otapanje.

Planinske službe u Italiji započele su akcije očuvanja glečera Marmolada i Val Senales i tvrde da temperatura gore iznosi oko 3 do 4 stupnja Celzija više od sezonskog prosjeka, što je dosad nezabilježen slučaj, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Glečer Marmolada inače je bio za skijanje otvoren i ljeti, jer ima dovoljno snijega, a sad to više nije slučaj, jer se i led ubrzano otapa. Lokalne vlasti kaku kako je ljetno skijanje sada samo daleko sjećanje.

OVO BI MOGLE BITI LOŠE VIJESTI ZA LJUDE Nijedna vrsta nije sigurna...

Ubrzano otapanje počelo je u periodu između 2009. i 20013. godine, a sad dostiže rekordne razine, zbog toplinskih udara koji postaju rutinski fenomen u Italiji.

Do prije svega nekoliko godina, talijanska skijaška reprezentacija mogla je ljeti trenirati na glečeru Val Senales, ali zbog otapanja to sad više nije moguće.

Radnici užurbano pokrivaju oba glečera platnima, kako bi se skijališta mogla što prije otvoriti i sezona skijanja početi, ali to se neće dogoditi prije kraja rujna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene