Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao im plan

Ukrali led s glečera da bi ga posluživali s koktelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čileanska policija pronašla je kamion s pet tona leda. To ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o ukradenom ledu iz glečera.

Policija je u kamionu pronašla pet tona leda ukradenog s glečera Jorge Montt u čileanskoj Patagoniji. Preliminarna istraga pokazala je da je ukradeni led bio namijenjen restoranima i barovima u Santiagu koji bi u svoju ponudu uveli koktele i druga pića s ledom starim tisuću godina - i skupo to naplatili.

Pročitajte i ovo Ilustracija šume iz koje su otuđene kamere Slučaj se istražuje Neobična krađa u šumi: Policija šokirana što je lopov otuđio Prepoznajete li osobu s fotografije? Pogledajte Prepoznajete li osobu s fotografije? Policija traži ovog muškarca od prosinca prošle godine

>> Sve veći procjep: Odvaja se ledenjak veličine New Yorka?

Vozač kamiona, kao i još šest osoba koje se povezuju sa slučajem, su uhićeni i sudit će im se po zakonu o očuvanju čileanske nacionalne baštine. Procjenjuje se da, ako se pet tona leda može prodati za 7.000 američkih dolara u Santiagu, led iz glečera ima barem duplo veću cijenu, piše AP.

Ukradeni led vlasti su dale farmerima koji će ga iskoristiti u obliku vode za stoku.

Djelatnici vladine agencije koja se bavi očuvanjem čileanskih nacionalnih parkova upozorili su da su s glečera odsječeni veliki komadi leda. Nedavno su i znanstvenici upozorili da se upravo taj glečer topi najbrže od svih u Čileu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene