Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacili izvješće Senata

GlaxoSmithKline: Avandia je siguran lijek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Farmaceutska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) oštro odbacuje tvrdnje da je skrivala informacije o sigurnosti lijeka za dijabetes Avandia ili da je provodila neprimjerene marketinške aktivnosti u vezi tog lijeka.

U potpunosti stojimo iza sigurnosti primjene Avandie, ističe se u današnjem priopćenju hrvatskog ureda GSK. GSK ocjenjuje da je izvješće Senata SAD-a netočno, nepotpuno i puno grešaka te da je propustilo na ispravan, balansiran i cjelovit način iznijeti sve dostupne informacije o lijeku. Tvrtka čvrsto stoji iza sigurnosti primjene Avandije, a sigurnost lijeka potvrđuje i činjenica da američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) nije donijela odluku o povlačenju lijeka iz primjene, već je bolesnicima savjetovala nastavak liječenja roziglitazonom osim u slučaju da njihov liječnik odluči o potrebi prekida terapije.

Pročitajte i ovo Ozempic, lijek za dijabetičare Trend pokrenule zvijezde Dijabetičari ljutiti - vlada nestašica lijeka jer ga neki koriste za mršavljenje: "Smatraju da su zakinuti" Dijabetes, ilustracija pred povjerenstvom HZZO će ponovno odlučivati o lijeku koji dijabetičarima spašava život: Peticiju potpisalo 50 tisuća ljudi

>> Agencija: Upozorili smo da je Avandia opasna za dijabetičare

Proizvođač Avandije također kaže kako američki Senat nije uzeo u obzir velika klinička ispitivanja Adopt, Dream i Record koja sadrže informacije o utjecaju roziglitazona na srce, što bi se trebalo procjenjivati samo temeljem svih dostupnih znanstvenih podataka s naglaskom na dugoročne studije koje su u tijeku. Također ističe da se procjena sigurnosti primjene Avandije nastavlja i u kliničkom ispitivanju pod nazivom TIDE, koje je započeto pod rukovodstvom FDA, uz sve potrebne dozvole. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene