Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anders Fogh Rasmussen

Glavnom tajniku NATO-a produljen mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članice NATO-a donijele su odluku da će glavnom tajniku Andersu Foghu Rasmussenu mandat trajati pet godina, do kraja srpnja 2014. godine.

Rasmussenov (59) će mandat tako završiti nekoliko mjeseci prije planiranog okončanja NATO-ovih borbenih operacija u Afganistanu krajem 2014.godine, priopćilo je Vijeće NATO-a na svojoj internetskoj stranici.

'Nakon konzultacija, saveznice su danas odobrile glavnom tajniku Andersu Foghu Rasmussenu petu godinu na dužnosti', navodi se u priopćenju veleposlanika NATO-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

>> Pala 2000. američka žrtva u Afganistanu

Rasmussen, bivši danski premijer, došao je na čelo Sjevernoatlantskog saveza 2009. godine i bio je na toj dužnosti tijekom turbulentnog razdoblja u Afganistanu gdje su se snage NATO-a borile protiv talibanskih pobunjenika.

NATO postupno predaje odgovornost za stanje sigurnosti lokalnim sigurnosnim snagama, a cilj je dati Afganistancima kontrolu nad sigurnošću cijele zemlje do kraja 2014.godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene