Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Packa iz susjedstva

Glavni odbor SDA: Hrvatska predsjednica se miješa u unutarnje stvari BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni odbor najveće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) u subotu je ocijenio miješanjem u unutarnja pitanja BiH izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je ustvrdila da je u BiH u porastu islamski radikalizam.

"Iznošenje takvih neistina nije u skladu s proklamiranom politikom dobrosusjedskih odnosa i čin je grubog miješanja u unutarnja pitanja suverene države BiH“, navodi se u priopćenju Glavnog odbora SDA nakon cjelodnevne sjednice održane u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Pritom su u toj stranci istup hrvatske predsjednice o islamu u BiH ocijenili neutemeljenim. "Glavni odbor odbacuje neprimjerene, neodmjerene i neutemeljene izjave i optužbe predsjednice Hrvatske na račun BiH“, dodaje se.

Predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je u utorak u Dubrovniku kako se treba suočiti s činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca, a ne može se zanemariti niti "utjecaj nekih drugih država" na BiH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene