Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeff Sessions

Glavni američki državni odvjetnik stiže u Hrvatsku, susrest će se s premijerom i Predsjednicom

Jeff Sessions (Foto: AFP)
Jeff Sessions (Foto: AFP) Foto: Afp
Glavni američki državni odvjetnik Jeff Sessions od srijede je u posjetu Hrvatskoj, gdje će razgovarati s Predsjednicom, premijerom, ministrima te s kolegama iz šest država regije sudjelovati u radionici protiv organiziranog kriminala, objavilo je u utorak veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu.

Prvi čovjek američkog pravosuđa boravit će u Zagrebu od 23. do 25. svibnja i razgovarati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tajni agent Američki špijun prodao tajne Rusima: "Prvo je poslao ovo pismo, a onda tajne o vojnom napadu jedne države" Ilustracija izvanredna katastrofa Kaos nakon tornada i upozorenje za sedam milijuna Amerikanaca: Troje poginulih, među njima i četverogodišnje dijete

Sessions će održati i sastanke s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andrejem Metelko-Zgombić, navodi se u priopćenju.

Zajedno s državnim odvjetnicima i ravnateljima policije iz šest zemalja regije Sessions sudjelovat će u regionalnoj radionici s temom Transnacionalnog organiziranog kriminala u Policijskoj akademiji.

Bit će to prvi službeni posjet američkog državnog odvjetnika Hrvatskoj, piše američko veleposlanstvo u priopćenju za medije.

Sessions će u Zagrebu razgovarati o bilateralnoj i međunarodnoj suradnji u pravosuđu i sudstvu te o načinima jačanja provedbe zakona između Sjedinjenih Država i Hrvatske.

Također će posjetiti američko veleposlanstvo u Hrvatskoj i razgovarati s veleposlanikom svoje zemlje W. Robertom Kohorstom, dodaje se. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene