Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parovi oduševljeni

Je li ovo NAJBIZARNIJI kviz ikada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjersko-zabavni kviz najuspješnijim sudionicima 'daruje' napuštene bebe.

Voditelj kviza Amir Husein u svojoj je emisiji na iznenađenje gledatelja i natjecatelja dvama bračnim parovima 'darovao' dvije napuštene bebe, javlja CNN.

"Bila sam stvarno šokirana. Nisam mogla vjerovati da mi daje tu djevojčicu", kazala je Surija Bilkis, sada majka dva tjedna stare curice. "Iznimno sam sretna". Još jedna beba, dječak, bit će uručena još jednom paru u predstojećim danima.

Kviz se emitira svaki dan tijekom ramazana. Natjecatelji odgovaraju na pitanja o Kuranu. Nagrada ima raznih, od motocikala, mikrovalnih pećnica, strojeva za pranje rublja, hladnjaka, do siročadi.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Ilustracija Dan materinskog jezika KVIZ Provjerite koliko dobro poznajete hrvatski jezik

>>Složio riječ 'go*nar' na kvizu i zaradio ovacije publike

"Na Božić Djed Mraz svima daje darove, to je važno za Božić. Za nas je ramazan stvarno posebno razdoblje i jako je važno da ljude učinimo sretnima i nagradimo ih", rekao je Husein.



Napuštene bebe do kviza su došle preko nevladine humanitarne organizacije Čipa, u kojoj tvrde da primaju do 15 napuštenih beba na mjesec. "Nalazimo ih posvuda, ostavljene na cestama, u kantama za smeće, neke nažalost pronalazimo mrtve, neke teško ozlijeđene životinjskim ugrizima", kaže Ramzan Čipa koji vodi organizaciju.

"Međutim, ne dijelimo djecu tek tako. Imamo proceduru. Par koji je dobio djevojčicu već je kod nas registriran i razgovarali smo više puta", dodao je. Oni, međutim, nisu znali da su prošli proceduru sve do kviza.

Posvajanje u Pakistanu nije zakonski regulirano. Par će nakon kviza morati podnijeti molbu za starateljstvo nad djetetom na obiteljskom sudu.

Dio gledatelja odobrava ovakvo zbrinjavanje siročadi, a dio ih smatra trikom s ciljem rasta gledanosti. "Pakistane, probudi se. Djeca nisu trofeji da se dijele na kvizovima", napisao je jedan korisnik na Facebook stranici ranije spomenute zaklade.

Husein ne dijeli to mišljenje. Uvjeren je da njegov show ujedinjuje razlomljenu naciju, pogođenu vjerskim nasiljem i terorizmom.

"Ukazujemo ljudima da uzmu tu djecu iz smeća, naprave od njih ljude, odgovorne građane, a ne da uništavaju društvo terorizmom", kaže Husein, čiji je kviz iznimno gledan u zemlji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene