Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se osipanje Trumpovog tima

Glasnogovornik Bijele kuće dao ostavku zbog neslaganja s Trumpom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer u petak ujutro dao je ostavku te priopćio Donaldu Trumpu da se žestoko protivi tome da je za direktora za komunikacije postavio njujorškog financijaša Anthonyja Scaramuccija.

Američki predsjednik Donald Trump je mjesto direktora za komunikacije Anthonyju Scaramucciju ponudio u 10 sati ujutro. Predsjednik je zahtijevao da Sean Spicer ostane, no glasnogovornik Bijele kuće je Trumpu rekao da vjeruje da je to imenovanje velika pogreška, doznaje New York Times od visokog izvora u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Slika nije dostupna Ispričao se Židovima Spicer kaže da je iznevjerio Trumpa usporedivši Asada s Hitlerom: "Pogriješio sam"

 

Financijaš s Wall Streeta Anthony Scaramucci izabran je na dužnost koju je Spicer djelomično obavljao, nakon što je mjesto direktora za komunikacije bilo prazno od ostavke Michaela Dubkea u svibnju, pa je Spicer otad obavljao tu i dužnost glasnogovornika.

Njegovi brifinzi za novinare bili su hit u medijima, no već ih nekoliko tjedana nije održavao.

Do promjena u komunikacijskom timu dolazi u vrijeme kada se Bijela kuća suočava s istragama o navodnoj umješanosti Rusije u prošlogodišnje predsjedničke izbore.

Scaramucci, trenutno zaposlen u banci Export-Import, dužnost bi trebao preuzeti u kolovozu.

Bankaru koji je prikupljao novac za Republikansku stranku, ranije je bilo ponuđeno veleposlaničko mjesto u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj u Parizu.

Podsjetimo, Spicer je u travnju izazvao pomutnju rekavši kako Adolf Hitler nije upotrijebio kemijsko oružje, dok sirijski predsjednik Bašar al-Asad jest, pa se nakon kritika ispričao jer je "previdio činjenicu da su milijuni Židova ubijeni u nacističkim plinskim komorama".

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene