Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentiraju prosvjed

Glas Koncila: Za velike promjene potreban i veliki pritisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolički tjednik 'Glas Koncila' u komentaru najnovijeg broja tvrdi da je za velike promjene potreban i veliki demokratski pritisak.

Komentirajući najavljeni sindikalni prvosvibanjski prosvjed na zagrebačkom glavnom trgu pod parolom 'Mijenjajte smjer!', te u prigodnom letku konkretne sindikalne zahtjeve: 'Tražimo potpuno novu ekonomsku politiku i pravo na rad; očuvanje socijalne države; pravednost, jednakost i solidarnost', u uredničkom komentaru 'Demokratski pritisak' Ivan Miklenić tvrdi da ti zahtjevi 'vrlo realno opisuju sadašnje stanje u Hrvatskoj i sadrže opravdanu kritiku i iznose ona očekivanja bez kojih neće biti moguće postići boljitak'.

'Svi građani, a osobito građani vjernici, nakon što se upoznaju s konkretnim zahtjevima iznesenim u najavi prvosvibanjskoga sindikalnog prosvjeda, pozvani su zauzeti svoj stav i postupiti po svojoj savjesti, osloboditi se desetljećima nametanih strahovanja i postupiti kao odgovorni i slobodni ljudi, strogo poštujući okvire demokratskoga ponašanja', ističe komentator dodajući: 'Za velike promjene potreban je i velik demokratski pritisak'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Miklenić kritizira 'Vlasti je dobro došlo svako događanje za odvraćanje pozornosti' Slika nije dostupna 'RH je već učinjena invalida' Miklenić o Linićevom zaduživanju: To bi se moglo nazvati otimanjem budućnsti

>> 'Dosta je politike štednje': Sindikati najavljuju potpunu blokadu sustava

S obzirom na to da Hrvatska 1. srpnja postaje punopravna članica Europske Unije, kako smatra Miklenić, logično je bilo očekivanje da će ulaskom u EU Hrvatska odmah iskoristiti barem neke nove mogućnosti koje donosi članstvo, no očito je da vlada još uvijek nije baš ništa učinila da bi gospodarski odmah mogla makar ponešto kapitalizirati zahvaljujući novom statusu Hrvatske. 'Je li moguće da vladajući to ne vide ili je vjerojatno da bojkotiraju nove mogućnosti', pita se komentator, dodajući kako je štoviše, najvjerojatnije ignoriranje toga pitanja, a to nužno nameće još teže pitanje - želi li uopće sadašnja vlada dobro Hrvatskoj?

'Hrvatskoj i većini hrvatskih građana objektivno je jedino važno da Vlada, kojeg god političkog ili ideološkog predznaka bila, radi za dobro zemlje, rješava stvarne i umjetno stvorene probleme, stvara uvjete za veću proizvodnju, veću zaposlenost i ukupno bolji životni standard svih hrvatskih građana i slično', stoji, uz ino, u komentaru 'Glasa Koncila'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene