Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Tuzli

Tuzla: Ginekolog zaražen HIV-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni ginekolog u Tuzli hospitaliziran je s teškim simptomima bolesti izazvane virusom HIV-a, što je uznemirilo brojne pacijentice koje su se kod njega liječile, prenose u ponedjeljak mediji u BiH.

Bolnički izvori nisu službeno potvrdili identitet zaraženog ginekologa niti su komentirali njegovo stanje, no bosanski mediji navode kako je riječ o A. Š. koji je imao privatnu kliniku u Tuzli. Po pisanju Oslobođenja, liječnik se zarazio obavljajući zahvat na jednoj pacijentici. Klinički centar u Tuzli priopćio je kako na njihovoj Klinici za infektivne bolesti trenutačno nema pacijenata zaraženih AIDS-om, no dodaje se da je jedna osoba pod tretmanom.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Plakati u Tuzli o podjeli BiH Policija traga za počiniteljima Otkriveno tko je lijepio plakate o podjeli BiH između Srbije i Hrvatske: "Borimo se za državu zasnovanu na pravdi i istini"

Na cijelom tuzlanskom području, kako se navodi, registrirano je sedam zaraženih AIDS-om, no nikomu od njih nije potrebno bolničko liječenje i svi normalno žive. U cijeloj BiH prvi slučaj zaraze AIDS-om registriran je 1986., a do danas ih je 150. S obzirom na te brojke BiH se smatra zemljom s niskim stupnjem opasnosti od zaraze virusom HIV-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene