Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šaputanja na jastuku

Generala i šefa CIA-e ljubakanja dovela do optuženičke klupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno tužiteljstvo i FBI zatražili su podnošenje kaznene prijave protiv bivšeg direktora CIA-e.

Državno tužiteljstvo i FBI zatražili su podnošenje kaznene prijave protiv bivšeg direktora CIA-e, generala s četiri zvjezdice Davida Petraeusa koji je prije dvije godine podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka središnje američke obavještajne agencije nakon što je FBI otkrio ljubavnu aferu koja bi mogla kompromitirati nacionalnu sigurnost s obzirom na to da je, prema sigurnosnim službama, izložen mogućim ucjenama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Petraeus: Tko je fatalna domaćica koja je izazvala skandal u američkoj vojsci? Slika nije dostupna Iznijeli nekoliko kutija FBI upao u kuću ljubavnice bivšeg direktora CIA-e!

Na ministru pravosuđa Ericu Holdenu je da odluči o sljedećem koraku koji bi generala mogao strpati u zatvor.

FBI je proveo istragu o Petraeusovoj ljubavnoj vezi s Paulom Broadwell, koautoricom njegove biografije, s kojom se upoznao 2010. dok je bio zapovjednik američkih snaga u Afganistanu, a ona ga je za vrlo bliskih druženja, čak i za jutarnjeg trčanja pokraj Kabula, intervjuirala.

VIDEO Studenti zaskočili bivšeg direktora CIA-e, vikali mu da je ratni zločinac

Američko pravosuđe najviše zanima je li slavljeni američki general, zaslužan za uspješno povlačenje američkih vojnika iz Afganistana i Iraka, omogućio 40-godišnjoj ljubavnici, školovanoj na uglednom vojnom sveučilištu West Point na kojem se školovao i Petraeus, uvid u tajne podatke važne za američku nacionalnu sigurnost jer je FBI utvrdio da je bivša djelatnica američke vojske imala pristup njegovoj povjerljivoj pošti.

Petraeus kaže da nije odavao povjerljive informacije i odbio je nagodbu kojom bi se izbjegao sudski postupak. Mediji su doznali kako je Petraeus ljubovao i s Jill Kelley, libanonskog podrijetla, a težinu ovoj vezi daje i sumnja da je Jill bila ljubavnica i Johna Allena, zapovjednika NATO-ovih trupa u Afganistanu, kojemu je prekinuta vojna karijera pa FBI strahuje da su šaputanja na jastuku mogla završiti tko zna gdje. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene