Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gates se ispričao Nizozemskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Robert Gates jučer se ispričao Nizozemskoj zbog svojih izjava o nepripremljenosti NATO-ovih postrojba na jugu Afganistana, među kojima i nizozemskih snaga, izjavio je Joop Veen, glasnogovornik nizozemskog ministra obrane.

"Gates je telefonirao (nizozemskom ministru obrane) Eimertu van Middelkoopu i ispričao se", rekao je Veen.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "Već smo na rubu” "NATO sprema nuklearni napad, razrađuje scenarije": Tvrdi jedan od šefova ruskih špijuna Viktor Orban Mađarska neće sudjelovati Orban se obrušio na EU: "U Bruxellesu se priprema ulazak u rat!"

Veen nije htio reći kojim se riječima Gates ispričao, napomenuvši da se razgovori između ministara ne navode.

Nizozemska vlada u srijedu je pozvala američkog veleposlanika u Nizozemskoj kako bi rastumačio kritike Roberta Gatesa u svezi s međunarodnim snagama u Afganistanu.

U razgovoru za Los Angeles Times objavljenom u srijedu Gates je rekao da neke NATO-ove snage na jugu Afganistana - glavnina britanskih, kanadskih i nizozemskih vojnika - "nisu uvježbane za borbu s pobunjenicima" i ocijenio da je većina europskih postrojba i danas pripremljena kao u doba Hladnoga rata.

"Ne prepoznajemo se u slici koju je iznio" Gates u intervjuu, kazao je Van Middelkoop pohvalivši iskustvo i stručnost nizozemskih vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene