Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna priča

Ganjali ga helikopterom: U ruci nosio kišobran, policija mislila kalašnjikov!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Michael Di Marzo našao se u bizarnoj situaciji nakon što je temeljem jedne dojave policija bila uvjerena da u ruci drži kalašnjikov. A nosio je samo najobičniji kišobran...

Da policija u glavnom gradu američke savezne države Washington puše i na hladno, dokazuje iskustvo 42-godišnjeg Michaela Di Marza koji je proživio scenu sličnu onoj u Scorsesejevom filmu Goodfellas. Obavljajući redovite obveze u gradu - kupio je namirnice u trgovini, posjetio bolesnu majku, vozio se gradskim autobusom - primijetio je da ga konstantno prati policijski helikopter.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Isprva mu nije pridavao veliku pažnju, ali u jednom je trenutku iziritiran demonstrativno mahnuo kišobranom prema pilotu helikoptera. Ubrzo je stigao kući i nakratko odahnuo, jer je helikopter otišao, ali već za minutu-dvije zazvonio mu je telefon.

>> VIDEO Kalašnjikovom 'pile' silos...

S druge strane linije bila je policija od koje je doznao da su mu kuću okružili do zuba naoružani specijalci. Ispostavilo se da su mislili kako je njegov kišobran zapravo ni manje, ni više nego - kalašnjikov!

Nakon kraćeg natezanja uspio im je objasniti da nije naoružan i da ga ganjaju bez ikakve potrebe, nakon čega je dobio ispriku i dodatno pojašnjenje. Policija se, naime, na noge digla temeljem dojave jednog tinejdžera koji je mislio da vidi čovjeka s kalašnjikovom, a ne s kišobranom u ruci. Njegovu najobičniju kapu šiltericu uspio je nekako zamijeniti sa skijaškim naočalama.

U svakom slučaju, sasvim dovoljno da budu angažirane čak četiri policijske postrojbe i helikopter, kao da je u pitanju kakav gangster. Još i više od toga, tijekom potjere iz preventivnih su razloga zaključane bile čak tri škole.

Glasnogovornica policije u Olympiji Laura Wohl za Metro kaže da će uvijek radije provjeriti svaku dojavu, nego neke od njih ignorirati i pogriješiti. 'Ako ništa drugo, policajci su se barem dobro istrenirali u ovoj situaciji', rekla je još Wohl.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene