Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se gdje je

Gadafijev sin Saif bježi prema Nigeru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin Moamera Gadafija Saif al-Islam bježi iz Sirta prema libijskog granici s Nigerom, kazao je u petak viši vojni zapovjednik libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC).

Abdul Madžid Mlegta kazao je za britansku novinsku agenciju Reuters da Saif al-Islam navodno putuje u konvoju od tri oklopna vozila kako bi na taj način pobjegao snagama NTC-a koje su u četvrtak preuzele kontrolu nad Sirtom i ubile njegova oca Moamera Gadafija.

'Tragamo za njim. Borci u regiji su u stanju pune pripravnosti', kazao je Mlegta.

Gadafi je živ uhićen u svom rodnome gradu Sirtu u četvrtak ali je kasnije preminuo u rukama boraca u okolnostima koje još nisu sasvim razjašnjene.

Vjeruje se da je njegov sin Saif negdje u to vrijeme pobjegao iz Sirta.

Deseci Gadafijevih pristaša, uključujući i njegova sina Sadija, pobjegli su u rujnu u Niger, te su sklonište pronašli u Niameyu. Niger zasada ne odgovara na pozive da Gadafijeve pristaše izruči novim libijskim vlastima, te poručuje da Tripoli može poslati nekoga da ih ispita. Mlegta je također kazao da je ovih dana Gadafijev šef sigurnosnih službi Abdulah al-Senusi, za kojeg se vjerovalo da se skriva u Nigeru, pokušavao organizirati siguran prolaz za Gadafija i njegove pristalice iz Sirta prema Nigeru.

Nigerski ministar vanjskih poslova Mohamed Bazum rekao je u četvrtak navečer da je izvijestio zapadne zemlje da je Senusi pobjegao na krajnji sjever Nigera. Senusija traži Međunarodni kazneni sud zbog zločina protiv čovječnosti. Šogor bivšeg libijskog čelnika, Senusi je optužen da je naredio ubojstva i progone civila tijekom pobune u Libiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Časnik NTC-a tvrdi 'Saif Gadafi se želi predati sudu u Haagu' Slika nije dostupna Htio je suđenje Libijski premijer: Volio bih da Gadafi nije ubijen

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene