Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Već dugo vremena'

Gabriel Garcia Marquez pati od demencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijski pisac, dobitnik Nobela za književnost 1982. godine Gabriel Garcia Marquez (85) pati od demencije, objavio je njegov brat Jaime, prenosi BBC u subotu.

‘Fizički je dobro, ali već dugo vremena pati od demencije’, kazao je Jaime Garcia Marquez, rekavši da mu je brat posve prestao pisati.

‘Svako malo me nazove i postavlja neka osnovna pitanja. Ima problema s pamćenjem i često mi dođe da zaplačem jer mi se čini da ga gubim’, kazao je Jaime, njegov mlađi brat i prvi član obitelji koji je javno progovorio o zdravstvenim problemima slavnog pisca o kojima se u javnosti dugo nagađa.

Gabriel Garcia Marquez, autor ‘Sto godina samoće’ i ‘Ljubavi u doba kolere’, živi u Meksiku i nije se pojavljivao u javnosti zadnjih godina. (Hina) 

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan ishod Preminula 95-godišnja žena koju je policajac u staračkom domu pogodio elektrošokerom Ilustracija Incident u Australiji ''Koristila je hodalicu, ali imala je nož'': Policija elektrošokerom pogodila ženu (95) u staračkom domu

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene