Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastopile se šipke

Fukushima: U reaktorima 2 i 3 došlo je do topljenja jezgre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka koja upravlja japanskom nuklearkom Fukushima izvijestila je da je vjerojatno došlo do djelomičnog topljenja jezgre u reaktorima 2 i 3.

Ove posljednje informacije govore da je nakon potresa i tsunamija u oštećenoj nuklearki došlo do topljenja jezgre u tri reaktora. Tvrtka Tepco ovog je mjeseca izvijestila da je u reaktori 1 najvjerojatnije došlo do topljenja jezgre ubrzo nakon nesreće, piše abc News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stroga pravila Bačena sjena na Olimpijske igre: Japan bi trebao uvesti izvanredno stanje do kraja kolovoza Slika nije dostupna USPJEH U TOKIJU Milanović i Plenković čestitali Matei Jelić i Toniju Kanaetu na olimpijskim medaljama: ''Hrvatska je ponosna na vas!''

>> Radioaktivnost iz Fukushime 100 puta veća od dozvoljene

Dodali su da su vjerojatno oštećene i posude pod tlakom. Prema službenim informacijama šteta na šipkama u reaktoru 2 dogodila se tri dana nakon potresa, a većina šipki se s vremenom rastopila. Rastopljenje šipke skupljale su se na dnu posude pod tlakom.

Za šipke u reaktoru 3 rečeno je da su oštećene 13. ožujka, a da je tsunami onesposobio opskrbu strujom zbog čega nije radio sustav za hlađenje. Iz Tepca su rekli kako se sada sva tri reaktora hlade te da su u stabilnom stanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene