457168
457168
457168
457168
457168

IZVELI ČUDO U TJEDAN DANA Ovo mogu samo Japanci!

  • , 15.11.2016., 16:00
  • Autor:
  • komentara

Japanskim radnicima trebalo je svega tjedan dana da pokrpaju divovsku rupu nasred jedne od glavnih prometnica u gradu Fukuoki. Slika obnovljene prometnice u tako kratkom vremenu, najblaže rečeno, ostavlja bez teksta.

 
 
 
 
Sanacija rupe u cesti u Fukuoki (Foto: AFP)
Sanacija rupe u cesti u Fukuoki (Foto: AFP)

U Japanu se sve radi drugačije, ekspeditivnije. Iznimka nije bila niti sanacija ogromne rupe koja se otvorila ispod jedne od glavnih prometnica u japanskom gradu Fukuoki. Cestovnim radnicima bilo je potrebno svega tjedan dana da poprave stvar i iza sebe ostave gotovo nevidljive tragove radova.

Mnogi svjetski mediji s čudom prate brzinu obnove te prometnice, a s još većim čudom prenose riječi gradonačelnika Soichira Takashime. "Žao nam je što smo vam prouzročili toliko nevolje", poručio je građanima Fukuoke gradonačelnik. Obzirom na brzinu sanacije, za pretpostaviti je da će mu građani oprostiti.

Podsjetimo, ta velika ponikva otvorila se točno prije tjedan dana, u utorak. TV-snimka pokazala je dvije zasebne rupe koje su se stalno širile i gutale asfalt i tlo ispred gradskog kolodvora Hakata nešto poslije 5 sati ujutro po lokalnom vremenu.

"Najviše sam se uplašio kada je semafor pao na raskrižju blizu mjesta na kojem sam stajao", rekao je mladić očevidac jednoj televiziji i dodao: "Shvatio sam, moram otići odavde".

Rupa se nastavila širiti, te se za nekoliko sati produbila za oko dva kata i ispunila vodom iz polomljenih cijevi.

Snimku tog urušavanja možete pogledati u priloženom videu, a u galeriji možete vidjeti kako izgleda obnovljena i u promet puštena prometnica.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se