Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Strah austrijskih vlasti

Sud želi srušiti Fritzlovu kuću strave kako ne bi postala 'turistička atrakcija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuća u kojoj je Josef Fritzl zatočio kći i držao je u posebno izrađenoj ćeliji 24 godine, vjerojatno će biti srušena. Naime lokalni sud austrijskog grada Amstettena želi spriječiti da ozloglašeno mjesto postane turistička atrakcija.

Do sada je kuća u kojoj je Fritzl počinio svoje monstruozne zločine bila zapečaćena i pod stalnim nadzorom policije. No, nakon što je Josef proglašen krivim i osuđen na doživotnu kaznu, austrijske vlasti moraju odlučiti što će učiniti s imanjem, piše Telegraph.co.uk.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zuri u prazninu i piše memoare Fritzl postao senilan i onemoćali starac Slika nije dostupna I dalje ih maltertira Fritzl obasuo obitelj telefonskim pozivima, oni mu spuštaju slušalicu

>> Monstrum J. Fritzl želi prodati kuću za svoju izmučenu obitelj?!

Fritzl je proglasio bankrot, dugovi mu rastu iznad tri milijuna funti, a među njima je i neplaćena hipoteka na kuću. Lokalne vlasti i sud Amstettena svjesni su da se, ako kuću stave na prodaju, izlažu riziku da ona postane 'kuća horora', odnosno muzej u nečijem privatnom vlasništvu. Grad Amstetten je nakon otkrića Fritzlovog zločina osjetio interes turista koje zanima kako je izgledala ćelija u kojoj su boravili Elisabeth i djeca te shvatio da netko vrlo lako može zaraditi na njihovoj tragediji.

Kuća neće postati komercijalna

'Sudbina kuće još uvijek nije poznata. No odlučili smo da ni u kojem slučaju nećemo dozvoliti da ona postane komercijalna odnosno da turistički vodiči vode znatiželjnike u obilazak ćelija', rekao je glasnogovornik suda. Jedan od opcija je da sud kupi zemljište i sruši kuću s podrumskim bunkerom ili ga betonira te tek onda stavi kuću na prodaju. 'Tamno poglavlje našeg grada napokon je zatvoreno. Građani Amstettena žele da se u taj slučaj više ne dira', izjavio je Herbert Katzeengruber, gladonačelnik Amstettena.

U slučaju Natasche Kampush, austrijske tinejdžerice koja je osam godina provela zatočena u podrumu grada Strasshofa, 2006. godine uspjela je pobjeći, vlasti su otmičarovu kuću Nataschi željele prodati po simboličnoj cijeni. 'Ne želim tu kuću, no ne želim ni da netko drugi od nje napravi bolesni muzej', rekla je tada Natascha.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene