Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na tegljaču i hrvatski pomorac

Frattini: Buccaneer nije prevozio toksični otpad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski ministar unutarnjih poslova Franco Frattini opovrgnuo je da je talijanski tegljač Buccaneer, koji je otet 11. travnja u Adenskom zaljevu i na kojem se nalazi i jedan hrvatski pomorac, prevozio toksični otpad koji je namjeravao baciti u somalskim vodama, javila je agencija Ansa.

Vlastodršci samoproglašene somalske pokrajine Puntlanda, naime, objavili su u nedjelju da talijanski tegljač nisu oteli gusari nego da su ga zaustavile tamošnje vlasti jer se namjeravao riješiti otrovnog otpada u somalskim vodama. Frattini je rekao da je u kontaktu sa somalskim vlastima zbog tih optužbi, ali je naglasio kako ga je brodarska kompanija Micoperi Marine, u čijem je vlasništvu Buccaneer, izvijestila da je brod bio bez ikakva tereta.

Pročitajte i ovo Kolut za spašavanje potonuo tegljač Otkriveni detalji strašne havarije na Jadranu, pronađena tijela tri člana posade: "Svi su skočili u more bez pojasa za spašavanje..." Slika nije dostupna Strojovođa ozlijeđen Težak dan u prometu: U mjestu Gornja Brela jedna osoba sletjela s motocikla i poginula, u Uzdolju vlak naletio na tegljač

'Od somalskih vlasti želim čuti kakve imaju dokaze', rekao je Frattini, dodavši kako je ohrabrujuće što brod nije u rukama gusara. Prema agencijskim vijestima, guverner regije Sanag u Putlandu Mohamed Said Nur izjavio je u nedjelju kako tegljač nije zaustavljen zbog otmice nego zbog 'pravde', davši naslutiti da bi posada mogla završiti na sudu zbog prijevoza toksičnog otpada.

'Imamo potvrdu da je tegljač prevozio dva kontejnera otpada kojeg se namjeravao riješiti u našim vodama', rekao je Nur. Talijanski tegljač Buccaneer sa 16 članova posade, među kojima su jedan Hrvat, desetorica Talijana i petorica Rumunja, od 11. travnja nalazi se na sidrištu u luci Laskuraj u Puntlandu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene