Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osoblje u štrajku

Frankfurt: Zbog štrajka Lufthanse velik broj letova mogao bi biti otkazan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik dio letova Lufthanse u Frankfurtu, najvećoj zračnoj luci u Njemačkoj, morao je biti otkazan u petak ujutro zbog štrajka osoblja najveće njemačke zračne kompanije, kazao je jedan od njezinih glasnogovornika.

"Natjerani smo zbog štrajka ukinuti velik dio od 360 letova predviđenih između 5 i 13 sati", izjavio je glasnogovornik Lufthanse, a "većina tih letova su na kratkim ili srednjim relacijama u Njemačkoj i Europi". "Samo su neki dugi letovi također pogođeni", istaknuo je on.

Pročitajte i ovo Damir Habijan Radnička prava Habijan ponudio rješenja radnicima Varteksa: "Opcije su samo dvije, radi se o privatnoj tvrtki" Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) TRAŽE VEĆE PLAĆE Otkazat će se letovi, velika europska aviokompanija ide u štrajk

>> Kabinsko osoblje Lufthanse u petak počinje štrajkati

Šef sindikata osoblja Nicoley Baublies upozorio je da bi se "kaos mogao nastaviti i popodne" zbog posljedica jutarnjeg štrajka. Približno 840 letova Lufthanse uzlijeće i slijeće svakodnevno u zračnoj luci u Frankfurtu.

Do štrajka dolazi nakon neuspjeha pregovora s upravom o plaćama i uvjetima rada zrakoplovnog osoblja. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene