Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred raspadom

Francuzi traži raspuštanje Scijentološke crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francusko državno tužiteljstvo u ponedjeljak je zatražilo raspuštanje dvaju glavnih ustroja Scijentološke crkve u toj zemlji koju pravosuđe goni zbog organizirane prijevare.

Dvojica predstavnika tužiteljstva Maud Morel-Coujard i Nicolas Baieto zatražili su usto od sudaca prekršajnog suda u Parizu da osude ta dva ustroja, Duhovno udruženje Scijentološke crkve - Celebrity Centre (ASES-CC) i njezinu knjižaru (SEL) na plaćanje globe od 2 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Muškarcu će suditi Oltar na kojem se par poseksao opet u funkciji: Sve je spremno za katolički obred, žena prihvatila kaznu Zapaljena glavna vrata crkve Gospe od Mora - 9 gorjela vrata crkve Jeste li vidjeli sumnjivu osobu? Javite policiji, treba pomoć

Povrh toga, 150.000 eura kazne, četiri godine uvjetnog zatvora i pet godina bez građanskih prava zatražili su za duhovnog voditelja CC-a Alaina Rosenberga. Tužiteljstvo je usto zatražilo uvjetnu zatvorsku i novčanu kaznu za još petoricu optuženih scijentologa. Suđenje scijentolozima počelo je 25. svibnja na prekršajnom sudu koji će u utorak i u srijedu saslušati obranu, a zatim će donijeti odluku nakon višetjednog vijećanja. Scijentološku crkvu su tužili bivši sljedbenici zbog iznude novca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene