Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veslajući rukama

Na dasci pokušavaju prijeći Atlantik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri mlade Francuskinje, koje su 5. srpnja krenule u osvajanje Atlantika na dasci, veslajući samo rukama, nalaze se u srijedu na pola puta, između kanadskog otoka Cap Breton i francuskog mjesta Capbreton.

'Prešli smo polovicu Atlantika što znači da smo prešli 2.346 kilometara i da nam ostaje još 2.346 ispred nas', rekao je telefonom za agenciju France presse Yves Parlier koji ih prati u toj pustolovini. Već mjesec dana Stephanie Geyer-Barneix (34), Alexandra Lux (23) i Flora Manciet (25), sve tri prvakinje u sportskom spašavanju na moru, nalaze se 21 sat dnevno na dasci dugoj pet metara i idu prema Capbretonu koristeći za veslanje samo vlastite ruke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestala prije 10 dana FOTO Vojska, HGSS, policija - Svi traže 23-godišnjakinju Slika nije dostupna Bezuspješno traganje Prekinuta potraga za Francuskinjom nestalom na festivalu psihodelije

'Moral je i dalje visok iako je teško', kazala je Geyer-Barneix, pojašnjavajući da nema puno sunca, da je ocean dosta valovit i da se umor pomalo počinje osjećati. Pustolovke imaju četiri pauze dnevno, a zaustavljaju putovanje samo između ponoći i tri sata ujutro.  Prati ih brodić na kojem se nalazi i liječnik koji im daje potrebnu stručnu pomoć te prati učinke tog poduhvata za njihove organizme. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene