Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pooštrili mjere sigurnosti

Neće moći ni upaliti vozilo bez prethodnog alkotesta...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski vozači odsad neće moći niti upaliti svoje automobile, ukoliko prethodno ne obave alkotestiranje putem vlastitog uređaja.

Zakon prema kojem svi vozači u Francuskoj moraju sa sobom u automobilu imati uređaj za alkotestiranje je usvojen, a odnosi se i na motocikliste. Zakon je osmišljen tako da bi svijest o opasnosti vožnje u alkoholiziranom stanju doveo na višu razinu, jer je alkohol uzročnik čak 31 posto prometnih nesreća u toj zemlji, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

>> Francuska uvodi obavezni alkotest u svakom automobilu

Crna je to brojka koju francuske vlasti ovim zakonom žele smanjiti, a na snagu će stupiti 1. srpnja ove godine. Primjena zakona će biti uvedena krajem godine, ali postoji i još jedna zanimljivost vezana za taj zakon. Naime, svi koji će voziti kroz Francusku, morati će poštovati i taj zakon, odnosno imati uređaj za alkotestiranje sa sobom u vozilu.

Francuzi će se pobrinuti da se jednokratni uređaji za alkotestiranje mogu kupiti na svim ulazima u zemlju, a novoproizvedeni automobili će već kao dio standardne opreme imati i alkotester. Dozvoljena granica alkohola u Francuskoj iznosi 0,5 promila u krvi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene