Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi krug

Francuski socijalisti biraju svog predsjedničkog kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvorena su birališta u Francuskoj za drugi krug stranačkih predizbora.

Na stranačkim će predizborima francuski socijalisti izabrati svog kandidata za predsjedničke izbore sljedeće godine između 57-godišnjeg Francoisa Hollandea, koji je u prvom krugu prošle nedjelje osvojio 39 posto glasova, i 61-godišnje Martine Aubry koja je zaostala osam posto.

U Francuskoj su prvi puta izbori otvoreni osim za članove stranke i za svakog glasača koji je na biračkom popisu, a koji otvoreno izjavi da podržava ideale ljevice i uplati najmanje jedan euro kako bi glasovao. Prebrojavanje glasova će početi u 19 sati, nakon zatvaranja birališta. Konačni rezultati bi trebali biti poznati oko 22 sata, osim u slučaju vrlo tijesnog ishoda.

Holland je u prvom krugu bio favorit, ali predsjednica PS Aubry je pojačala kampanju posljednjih dana. Ankete i pobijeđeni kandidati ljevice daju prednost Hollandu. Diljem Francuske je otvoreno 10.000 biračkih ureda. Prošle nedjelje je u prvom krugu izbora za šest kandidata glasovalo 2.665.000 glasača. (Hina)

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene