Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propusti?

Francuski premijer Fillon: Nismo mogli prije uhititi Meraha!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski premijer Francois Fillon izjavio je u petak ujutro da nije postojao nijedan element koji bi dopustio uhićenje Mohameda Meraha prije ubojstava u Toulouseu zato što je Francuska pravna država.

'Nije bilo nijednog elementa koji bi dopustio uhićenje Mohameda Meraha' prije nego što je počinio zlodjela u Toulouseu, kazao je na francuskom radiju francuski premijer Francois Fillon. 'Nemamo pravo u zemlji kao što je naša stalno nadzirati, bez odluke pravosuđa, nekoga tko nije počinio kriminalno djelo. Živimo u pravnoj državi'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smaknuće terorista Internetom kruži lažna snimka Merahovog skoka s balkona i smaknuća Slika nije dostupna Okončana drama u Francuskoj

Francuska vlada suočava se s pitanjima o eventualnim propustima francuskih obavještajnih službi u nadzoru Mohameda Meraha iako je boravio u Afganistanu i Pakistanu.

Ubojica iz Toulousea bio je na američkoj crnoj listi

Francuski državljanin arapskog podrijetla Mohamed Merah bio je na američkom popisu osoba kojima je zabranjeno ukrcavanje u zrakoplove, zbog sumnje da bi mogli izazvati teroristički napad, kazali su američki dužnosnici.

Taj američki popis najrestriktivnija je crna lista koju koriste američke vlasti kako bi spriječile potencijalne putnike da se ukrcaju u zrakoplove koji lete unutar Sjedinjenih Država, prema zemlji ili iz nje te eventualnom terorističkom akcijom sruše zrakoplov. Mohamed Merah stavljen je na tu listu prije nekog vremena, kazala su dva američka dužnosnika, ali nisu pojasnili kada.

>> Mohammeda usmrtio snajperski metak u glavu! Vikao je 'Alah je velik!'

Taj 23-godišnji Francuz arapskog podrijetla, koji je tvrdio da pripada Al Kaidi, ubio je jednog vojnika 11. ožujka u Toulouseu, još dvojicu 15. ožujka u Montaubanu te potom nastavnika i troje djece u židovskoj školi u Toulouseu. Ubila ga je policija u srijedu u napadu na stan u kojem se skrivao.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene