Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah stigla i zamjena

Francuski ministar unutarnjih poslova podnio ostavku zbog nepotizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Roux, o kojem se vodi istraga zbog zapošljavanja kćeri tinejdžerki, dao je u utorak ostavku vladi i odmah ga ja na tom osjetljivom položaju zamijenio sadašnji državni tajnik za trgovinu Matthias Fekl.

"Svakodnevna odgovornost koju nalaže stalna borba protiv terorizma i delinkvencije ne dopušta zanemarivanje ni jedne optužbe", rekao je u obranu svog poštenja socijalistički ministar tijekom kratke konferencije za novinare.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode

Francuski predsjednik Francois Hollande je odmah imenovao Matthiasa Fekla (39) ministrom unutrašnjih poslova, na ključnu funkciju u zemlji koja živi pod visokom prijetnjom terorizma i u režimu izvanrednog stanja.

Tijekom konferencije za novinare Le Roux je rekao da ne želi poremetiti rad vlade.

"Tvrdim da sam bio pošten u međuljudskim odnosima kao i u svim mojim političkim djelovanjima", rekao je.

Francusko financijsko državno tužiteljstvo je objavilo u utorak da vodi istragu, usred izborne kampanje, o aferi koja odjekuje nakon skandala fiktivnih zapošljavanja konzervativnog kandidata Francoisa Fillona.

Socijalistički ministar Le Roux (51) inzistira da su ljetni poslovi njegovih kćeri bili legitimni i da su odgovarali stvarno obavljenim zadacima.

Blizak Francoisu Hollandeu, on je bio zastupnik od 1997. do prosinca 2016. kada je ušao u vladu.

Optužbe protiv ministra Le Rouxa iznesene su u ponedjeljak u emisiji Quotidien TV, kada ga je novinar upitao o ljetnim poslovima njegovih kćeri između 2009. i 2016.

Njegove kćeri počele su raditi za njega kada su imale 15 ili 16 godina i zajedno su skupile 24 ugovora na određeno vrijeme vrijedna ukupno 55.000 eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene