Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuski liječnik nije znao da viagru daje pedofilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski zatvorski liječnik, koji je prepisao viagru pedofilu osumnjičenom za silovanje djeteta, izjavio je kako nije znao da je riječ o seksualnom prijestupniku, objavili su mediji.

Francis Evrard, 61-godišnji pedofil koji je prije puštanja na slobodu 2. srpnja odležao 18 godina zatvora zbog silovanja djece, oteo je u srijedu petogodišnjeg dječaka s ulice u gradu Roubaixu na sjeveru Francuske, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćna presuda Pedofil iz Riječke nadbiskupije osuđen na 8 godina zatvora: Objavljeno što je sve radio Ilustracija Tijekom dvije godine Podignuta optužnica protiv 25-godišnjeg Rusa, u Zagrebu je seksualno zlostavljao dijete

Nešto kasnije istoga dana pronađeni su djelomično odjeveni u garaži koju je koristio Evrard. Policiji je rekao da su mu lijekove za suzbijanje impotencije prepisali u zatvoru, a policajci su u njegovu džepu pronašli Viagru. 

>> Sarkozy najavio oštriju borbu protiv pedofila

List Le Parisien objavio je intervju s liječnikom koji mu je prepisao te tablete.

"Nisam znao s kim imam posla. Da sam znao, ne bih to učinio", rekao je neimenovani liječnik dodavši da nije imao uvid u njegov kriminalni dosje te da nije ni zatražio da ga vidi.

"Vrlo rijetko tražim dosjee kriminalaca koji mi dolaze na pregled. U gotovo 15 godina koliko radim u zatvoru, samo jednom sam to učinio. Za liječenje nam nisu potrebne te informacije", rekao je liječnik.

Slučaj pedofila s Viagrom pobudio je golemu pozornost francuske javnosti i naveo predsjednika Nicolasa Sarkozya da zatraži da pedofile, ako i nakon odsluženja kazne budu opasni za društvo, ubuduće procjenjuju liječnici i da ih se smjesti u bolnice.

"Ako sam mu ja prepisao Viagru, da, kajem se", naglasio je liječnik dodajući kako je on jedan od dvojice liječnika koji dio radnog vremena provodi u liječenju 820 zatvorenika.

Davanje Viagre zatvorenicima je neobično, ali nije nepoznato, rekao je on.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene