Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuski izbori

Macron: Vjerujem da će moj mandat duboko reformirati EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugi krug francuskih predsjedničkih izbora ušli su centrist Emmanuel Macron i predstavnica ekstremne desnnice Marine Le Pen. Njihovu sudbinu, ali i svoju, odrediti će birači u nedjelju.

Marine Le Pen obećala je građanima referendum o članstvu Francuske u EU. Ta ideja je podržana u seoskim i bivšim industrijskim područjima zbog obećanja o ponovnom preuzmanju kontrole nad francuskim granicama te smanjenje imigraciju.

Pročitajte i ovo Migranti Francuska Olakšanje za predsjednika Francuski ustavni sud odbacio velik dio mjera zakona o imigraciji: 32 odbačene zbog proceduralnih razloga Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Što pobjeda Macrona znači za Europsku uniju u jeku rata u Ukrajini? "Tim je potezom poslao snažnu poruku - ja sam lider"

"Čvrsto sam branio na ovim izborima europsku ideju i europsku politiku, jer vjerujem da je to izuzetno važno za naše građanine i općenito za našu zemlju", rekao je Macron.  "Ali istodobno se moramo suočiti s nezadovoljstvom naših ljudi. Ljuti su i pojedini smatraju da EU više nije održiva. Stoga vjerujem da će moj mandat, duboko reformirati Europsku uniju i naš europski projekt"."

Rezultat francuskih izbora je neizvjestan, no sigurno će donijeti velike promjene u francusko društvo, prenosi BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene