Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuski auto-prijevoznici štrajkaju zbog cijena goriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski auto-prijevoznici počeli su s najavljenim blokiranjem cesta diljem zemlje, nastavljajući prosvjed zbog povećanja cijena goriva, pozivajući istodobno vladu da im pomogne, prenijeli su mediji.

Današnja blokada, prethodno najavljena, sastojat će se od blokiranja cesta i akcije 'zmija', tijekom koje će se kamioni u nizu vrlo sporo kretati cestama, nastojeći ozbiljno narušiti promet, posebno na autocestama.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Ekološki incident u Velikoj Gorici - 1 prekršajne prijave Ekološki incident! Gorivo izlijevali u sustav odvodnje, ali uvjeravaju da zagađenja nije bilo: "Osjetili smo miris"

'Na ovaj način ne želimo kažnjavati korisnike prometnih usluga i usluga prijevoza, već upozoriti vladu', rekao je dužnosnik Unostre, udruge koja predstavlja manje transportne tvrtke, Philippe Fournier, dodajući kako smatra da 'vlada mora preuzeti svoj dio odgovornosti.' Prometni zastoji oko Pariza i većih francuskih gradova poput Lyona i Toulousea počeli su već jutros. 

Konvoj privatnih ambulantnih vozila, jutros je krenuo prema ministarstvu zdravstva, otežavajući prometovanje središtem Pariza. Konvoj kamiona koji je krenuo prema jugozapadnom francuskom gradu Bordeauxu prouzročio je 20 km dugačke kolone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene