Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pažljivo sve isplanirao

Francuske vlasti tragaju za ocem koji je ubio suprugu i četvero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuske vlasti u subotu su izdale međunarodni nalog za uhićenje osumnjičenog ubojice Xaviera Duponta de Ligonnesa, na temelju dokaza da je pažljivo isplanirao ubojstvo svoje supruge i četvero djece.

Za 50-godišnjim poduzetnikom De Ligonnesom izdan je uhidbeni nalog nakon što su tijela njegove supruge i djece u dobi od 13 do 20 godina, u četvrtak iskopana u vrtu njihove obiteljske kuće u Nantesu, u Bretanji. Obdukcija izvršena na tijelima žrtava pokazala je da je u njih 'metodično' pucano iz vatrenog oružja kalibra 22 milimetra, slično onome koji je De Ligonnes koristio na vježbama gađanja u lokalnom streljačkom klubu Nantes.

Supruga Agnes (49), kćerka Anne (16), i sinovi Arthur (20), Thomas (18) i Benoit (13) očito su ustrijeljeni nekoliko puta u glavu dok su spavali, oko 3. ili 4. travnja, a u tijeku su testovi koji će pokazati jesu li prethodno bili drogirani. Nestali Dupont de Ligonnes posljednji je puta viđen 15. travnja, kada je napustio jeftini hotel u mjestu Roquebrune-sur-Argens u regiji Var, na francuskoj sredozemnoj obali, ostavivši obiteljski automobil na parkiralištu.

Tužitelj u Nantesu, Xavier Ronsin, koji je objavio međunarodnu tjeralicu, kazao je da je Dupont de Ligonnes bio u financijskim teškoćama, s dugovima od najmanje 50.000 eura i prijavljenim prihodom od samo 4000 eura godišnje. (Hina)

Pročitajte i ovo Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene