Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HTJELI IZRADITI BOMBE

Francuska: Zbog planiranja napada uhićena 4 člana iste obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zgradi u susjedstvu pronađeni su materijali za sastavljanje bombi, uključujući aceton i sumpornu kiselinu koji se koriste u izradi eksploziva.

Francuske vlasti uhitile su četiri člana iste obitelji u okviru istrage vezane uz zavjeru da se izvede napad, objavili su u srijedu pravosudni izvori. Četiri su osobe uhićene u predgrađu Clichy-sous-Bois, istočno od glavnog grada.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

U zgradi u susjedstvu u siječnju su pronađeni materijali za sastavljanje bombi uključujući aceton i sumpornu kiselinu koji se koriste u izradi eksploziva.

Tragovi DNK s tih materijala odveli su istragu do sumnjivih osoba koje su uhićene u utorak, potvrdili su izvori.

U Francuskoj je povećana razina opasnosti nakon niza islamističkih napada u nekoliko gradova u kojima je život izgubilo oko 230 osoba od siječnja 2015. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene