Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska: Uhićeni članovi ETA-e nisu priznali ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe za koje se drži da su članovi ETA-e, uhićene na jugu Francuske, optužene za ubojstva dvojice španjolskih policajca, nisu priznale ubojstva, kao što prenose španjolski mediji, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova u Parizu.

Dvoje navodnih članova baskijske organizacije, muškarac i žena, ispitani su tijekom večeri u Montpellieru i zatim prebačeni u Pariz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri bombe eksplodirale u Baskiji Slika nije dostupna Zapatero predložio strategiju za borbu s ETA-om

Za sada dvoje osumnjičenih nisu priznali upletenost u ubojstva, navodi ministarstvo demantirajući informacije španjolskog radija Cadena Ser.

Skupina naoružanih pripadnika ETA-e ubila je dvojicu policajaca u francuskom gradu Capbretonu, 20-ak km južno od Biarritza, izvijestila je francuska policija, dodajući kako je riječ o prvom ubojstvu Baskijske separatističke organizacije u zadnjih gotovo godinu dana.

Pripadnici španjolske Civilne garde obavljali su uobičajenu
zajedničku ophodnju s pripadnicima francuske policije u Capbretonu, kada je došlo do pucnjave. Prema informacijama španjolskog ministra unutarnjih poslova Alfreda Pereza Rubalcabe, policajci i pripadnici ETA-e slučajno su se zatekli u istom kafiću i nakon što su se međusobno prepoznali, dvojica su policajaca napustila bar.

Osobe za koje se pretpostavlja da su pripadnici ETA-e izašli su za njima, a zatim je, prema svjedočenju očevidaca uslijedila pucnjava, s fatalnim ishodom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene