Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska u šoku: Talibani u vojnim uniformama ubijenih francuskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija talibana u odorama pobijenih francuskih vojnika usijala je francusku javnost. Deset vojnika u talibansku su zasjedu upali prije dva tjedna. Apeli za povlačenjem svojih vojnika iz Afganistana, u Francuskoj su sve jači.

Zapovjednik Farouki i njegovi talibani u uniformama francuske vojske. Fotografije su objavljene u utjecajnom tjedniku 'Paris Match'. Francuska je šokirana! Odore, oružje i druga oprema pripadali su desetorici francuskih vojnika ubijenih u Afganistanu prije 15-ak dana. 

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas

Otac jednog od njih slike je nazvao vrijednim prezira. Na tjednik se obrušila i francuska vlada.

Urednik lista tvrdi da je objavljivanje članka bilo opravdano s obzirom na važnost priče. Pogibija 10 vojnika i ranjavanje još 21-og najgori je udarac za francusku vojsku u posljednjih 25 godina. 

Francuski predsjednik Sarkozy i vlada već su nekoliko puta izjavili da povlačenja iz Afganistana neće biti. 55% Francuza željelo bi čuti drugačije riječi. Lijes pokriven zastavom nije samo osobna tragedija, a ovakve fotografije nitko ne želi. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene