Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Erdogan najavio novi referendum

Francuska: Turski referendum o smrtnoj kazni označit će prekid s europskim vrijednostima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francusko predsjedništvo u ponedjeljak je ocijenilo da će referendum o ponovnom uvođenju smrtne kazne u Turskoj, na što je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan spreman, predstavljati "prekid s europskim vrijednostima".

Dan nakon što su se Turci referendumom izjasnili za proširenje ovlasti predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, francusko je predsjedništvo priopćilo da će potencijalno "organiziranje referenduma o smrtnoj kazni označiti prekid s europskim vrijednostima i angažmanom Turske u sklopu Vijeća Europe".

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

Pariz je nakon jučerašnjeg referenduma evidentirao informacije o "brojkama, kao i prigovorima i zamjerkama" referendumu, stoji u priopćenju.

"Vrijednosti i angažman Turske u sklopu Vijeća Europe turske bi vlasti trebale približiti slobodnom i iskrenom dijalogu sa svim sudionicima političkog i društvenog života", smatra Francuska. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene