Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero poginulih

Francuska turistkinja ubijena, 17 ranjenih u eksploziji bombe u Kairu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska turistkinja je izgubila život, a sedamnaest osoba je ranjeno u eksploziji koja se u nedjelju navečer dogodila pokraj kafea na tržnici Han el-Halili, u turističkoj četvrti u starom središtu Kaira, javlja France presse pozivajući se na policijski izvora.

Turistkinja je umrla u bolnici, prema istom izvoru, koji dodaje da je četvero ranjenih u kritičnom stanju. Među ozlijeđenima je jedanaestero Francuza i po troje Nijemaca i Egipćana. Reuters tvrdi da su četiri osobe poginule, od kojih je jedna Francuskinja, a da je ranjeno 17 osoba, među kojima 10 francuskih turista, jedan državljanin Njemačke i tri iz Saudijske Arabije.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Dojave o bombama u Splitu - 1 policija sve pretražila "Rečeno je da imamo sat vremena za napustiti zgradu": Detalji o dojavama bombi na splitskim sudovima

'Bila je to eksplozivna naprava, možda ručna bomba', rekao je jedan dužnosnik policije. Prema riječima dužnosnika, eksplozija se dogodila pokraj kafea, nedaleko od džamije Al-Huseina koju posjećuje velik broj turista. Druga, manja eksplozija začula se sat poslije, pošto je policija već bila postavila sigurnosni kordon u tom sektoru, kako je rekao čelnik sigurnosne službe. Obje eksplozivne naprave bačene su s vrha zgrade u ulici s velikim brojem ugostiteljskih objekata, u blizini trga Al-Huseina, kako su naveli svjedoci, a potvrdio policijski izvor.

Riječ je o prvom atentatu u Egiptu nakon travnja 2006., kada se u ljetovalištu Dahabu, na poluotoku Sinaju, dogodio trostruki bombaški napad u kojemu je smrtno stradalo 20 osoba, a egipatske vlasti su ga pripisale islamističkoj skupini Al-Tavid val džihad. Tržnica Han el-Halili koja je sagrađena u 16. stoljeću, već je bila poprište jednog napada u travnju 2005., kada su u samoubilačkom napadu ubijeni dvoje francuskih i jedan američki turist.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene