Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdilo francusko ministarstvo

Testiranje lijeka pošlo po zlu, šestero kritično, jedna osoba u komi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestero ljudi je hospitalizirano i nalazi u kritičnom stanju nakon što su sudjelovali u testiranju novog lijeka, kazala je francuska ministrica zdravstva Marisol Touraine.

Francusko ministarstvo zdravstva izvijestilo je kako se '6 osoba nalazi u kritičnom neurološkom stanju', od kojih je jedan u stanju moždane smrti nakon sudjelovanja u testiranju lijeka za privatni laboratorij Biotrial, francusku tvrtku s međunarodnom reputacijom koja je od svojeg osnivanja 1989. godine obavila na tisuće testiranja.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Testiranje na majmunske boginje Plikovi i svrab Ispovijest muškarca koji se zarazio majmunskim boginjama: "Sve me boljelo, dobivao sam napadaje panike..."

Francuska TV postaja iTele je javila kako se radi o lijeku protiv bolova na bazi kanabisa, no ministartsvo zdravstva je tu informaciju opovrgnulo. Za sada nije obljavljeno o kakvoj vrsti lijeka se radi, no 6 pacijenata bili su dobrog zdravlja prije uzimanja lijeka.

'Ovo testiranje se provodilo u privatnom laboratoriju, u ustanovi specijaliziranoj za klinička ispitivanja', kazala je ministrica Touraine.

Za sada se ne zna točno koliko je osoba bilo uključeno u testiranje lijeka, no sva daljnja testiranja u laboratoriju Rennesu su obustavljena. Ministrica će kliniku na sjeverozapadu Francuske hitno posjetiti, a pariško tužiteljstvo će otvoriti istragu o ovom nemilom događaju.

Prvi pacijenti su se razboljeli početkom tjedna nakon što su sudjelovali u prvoj fazi kliničkog testiranja koja je trebala pokazati sigurnost konzumiranja lijeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene