Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog službeno usvojen

Francuska predlaže zakon o istospolnim brakovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plan zakona o legalizaciji istospolnih brakova u Francuskoj, koju je tijekom predizborne kampanje obećao francuski predsjednik Francois Hollande službeno je usvojen nakon predstavljanja pred vladom, a u siječnju će o njemu raspravljati i francuski parlament koji ga je prošle godine odbio.

Ovaj će zakon predstavljati napredak za cijelo društvo, rekao je predsjednik Hollande. 'Riječ je o vrlo važnom koraku prema jednakosti prava', kazala je ministrica obitelji Dominique Bertinotti nakon sastanka članova vlade te dodala kako će se rasprava o ovom pitanju nastaviti među članovima parlamenta. Ministrica je pozvala da rasprava o pitanju kojemu se protivi velik dio desne oporbe, kao i Katolička crkva, bude realna.

>> Francuska crkva protiv legalizacije gay brakova

'Brak je zajednica između dviju osoba istoga ili različitog spola', stoji u planu zakona, u sklopu kojega će se raspravljati i o mogućnosti da istospolni par ima pravo na usvajanje djece. Zakon o 'braku za sve' trebao bi promijeniti definiciju braka u građanskom zakonu iz 'zajednice muškarce i žene' u 'zajednicu dviju osoba'.

Nekoliko europskih država, među kojima su Belgija, Nizozemska, Portugal i Španjolska, već je legaliziralo istospolni brak i usvajanje djece. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene