Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ispaljivanje rakete

Francuska poziva na "hitno usvajanje dodatnih jakih sankcija" protiv Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je u petak pozvala na "hitno usvajanje dodatnih jakih sankcija" Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda nakon novog sjevernokorejskog ispaljivanja balističke rakete.

"To ispaljivanje, kao i ono 4. srpnja, pokazuje da sjevernokorejski režim želi da cijela međunarodna zajednica bude na dometu raketa", rekla je glasnogovornica francuskog ministarstva vanjskih poslova u priopćenju.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije"

"Nastavak balističkog i nuklearnog sjevernokorejskog programa predstavlja rastuću i neprihvatljivu prijetnju za sve", dodala je Agnes Romatet-Espagne.

Francuska je pozvala na nove sankcije UN-a kao i na ambiciozne autonomne mjere koje bi poduzela Europska unija.

"Samo maksimalni diplomatski pritisak može dovesti Sjevernu Koreju za pregovarački stol i spriječiti ju da stekne operativni nuklearni arsenal", rekla je glasnogovornica.

Europska unija je u petak navečer osudila novo sjevernokorejsko ispaljivanja rakete i ocijenila da ono ozbiljno prijeti međunarodnom miru i sigurnosti.

To ispaljiavanje je očito kršenje međunarodnih obveza Sjeverne Koreje, stoji u priopćenju europske diplomacije, koja poziva Pjiongjang da se suzdrži novih provokacija koje bi mogle pojačati regionalne i svjetske napetosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene