Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog proračuna

Francuska: Povećanje poreza najbogatijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je vlada predstavila prijedlog proračuna za 2013. godinu, najavljuju povećanje poreza najbogatijima te velikim tvrtkama.

Kako bi smanjili deficit državnog proračuna za 30 milijardi eura, francuska vlada najavljuje zamrzavanje javne potrošnje te snažno povećanje poreza velikim tvrtkama i najbogatijim Francuzima.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

Predlaže se uvođenje privremenog poreza od čak 75 posto na godišnje prihode veće od milijun eura, te porezne stope od 45 posto na primanja veća od 150 tisuća eura. Kritičari upozoravaju na mogućnost odlaska bogataša u inozemstvo.

>> Francuska planira uštedjeti 30 milijardi eura

'90 posto francuskih poreznih obveznika neće plaćati veće poreze. To jamčimo Francuzima. Ali istina je da tražimo od najbogatijih da ulože dodatan napor. 10 posto poreznih obveznika plaćat će više. 10 posto bogatih, među kojima i 1 posto najbogatijih. Dodatan napor koji tražimo je pošten', rekao je francuski premijer Jean-Marc Ayrault.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene