Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pozivamo stanovništvo na mir'

Francuska osuđuje žestoko nasilje srpskih prosvjednika na KFOR

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska osuđuje nasilje srpskih prosvjednika prema NATO-ovim snagama reda na sjeveru Kosova i poziva stanovništvo te regije na suradnju, navelo je francusko ministrstvo vanjskih poslova.

'Francuska osuđuje nasilje počinjeno u utorak na sjeveru Kosova nad pripadnicima KFOR-a', rekao je glasnogovornik ministarstva Bernard Valero, ukazavši na žestoko nasilje srpskih prosvjednika prema NATO-ovim snagama reda. 'Pozivamo stanovništvo te regije na mir i suradnju s KFOROM i EULEX-om', europskom civilnom misijom, dodao je.

'U potpunosti podržavamo napore civilne misije EULEX-a u osiguranju carinske kontrole na pograničnim mjestima na sjeveru Kosova, uz podršku KFOR-a', precizirao je glasnogovornik. U utorak su u sukobu između lokalnih Srba i pripadnika međunarodnih snaga na Kosovu (KFOR) na sjeveru Kosova kod graničnog prijelaza Jarinje prema Srbiji ozlijeđena četvorica vojnika KFOR-a i šestorica Srba.

'Pozivamo srpske i vlasti Kosova na konstruktivni nastavak dijaloga pod okriljem Europske unije', rekao je Valero. Ti pregovori su prekinuti u srijedu na traženje Beograda, prema riječima europskog posrednika Roberta Coopera. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene