Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To su mi ljubavnice'

Francuska: Ostaje bez državljanstva zbog 'viška' žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuzu muslimanske vjeroispovjesti prijeti oduzimanje putovnice i francuskog državljanstva zbog poligamije, koja je tamo zabranjena.

Slučaj je otkriven kada je jedna od njegovih žena prije nekoliko dana kažnjena s 29 eura jer je vozila automobil s muslimanskom maramom na glavi, prenosi Press. Nadležni su maramu ocijenili kao opasnost jer smanjuje vidljivost. Žalba 31-godišnjakinje na kaznu zbog vožnje s maramom došla je u nezgodno vrijeme jer je par dana prije francuska vlada objavila plan o zabrani burki na ulicama i svim javnim mjestima. Nacrt bi trebao biti u parlamentu 19. svibnja.

Pročitajte i ovo Prometna policija/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Stiže novi stroži zakon Stižu drakonske kazne za vozače: Evo koliko bi vas moglo koštati ako odbijete "puhati" Nova kampanja Hrabrog telefona (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Nova kampanja Hrabrog telefona ''Roditelji se osjećaju bespomoćno...'': Poražavajući rezultati o fizičkom kažnjavanju djece

Otkriveno je da ovaj muškarac ima pet žena te da neke od njih primaju državne dotacije kao samohrane majke za njegovih 12-ero djece. Muškarac je u svoju obranu rekao da ima samo jednu ženu, a da su mu ostale ljubavnice. Dodao je da je ta praksa uobičajena među Francuzima.

>> Francuska: Vozila s islamskim velom pa dobila kaznu

'Ako bi se zbog ljubavnica oduzimalo francusko državljanstvo, onda bi mnogi Francuzi ostali bez njega,' rekao je. U toku je istraga da li je bio vjenčan pred imamom, bilo u Alžiru, bilo u Francuskoj. Ponukan ovim slučajem francuski ministar za imigraciju zatražio je pooštravanje kazne za poligamiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene