Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog deportiranja Roma

Francuska mijenja zakon o slobodi kretanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je obećala da će izmijeniti zakon o slobodi kretanja u nadi da će izbjeći gnjev Bruxellesa zbog nedavna deportiranja Roma, s obzirom na to da potkraj dana istječe ultimatum Europske komisije.

'Francuske su vlasti spremne' izmijeniti svoj zakon kako bi zadovoljile zahtjeve Europske komisije nakon deportiranja Roma, izvijestio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Bernard Valero.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Francuski glasnogovornik izjavio je kako je 'uvjeren' da će odgovor francuskih vlasti biti takav da će ublažiti 'bojazan' EK-a.

EK je izrazio zadovoljstvo pozitivnim signalima Pariza, a očekuje i konkretnu provedbu. 'EK, koji je zadužen za nadzor ispravne primjene europskih sporazuma, od Pariza do petka popodne nije primio nikakav službeni dokument', upozorio je glasnogovornik.

>> Stotinjak Roma iz Marseillea protjerano u Rumunjsku

Francuzi bi trebali u potpunosti primijeniti europski zakon iz 2004. o slobodi kretanja građana unutar zemalja članica EU-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene