Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fabiusov komentar

Francuska kaže da je Asadov kraj blizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je u nedjelju kao vjeruje da će sirijski predsjednik Bašar al-Asad uskoro pasti te da novu oporbenu koaliciju treba poduprijeti kako ekstremisti ne bi preuzeli nadzor nad zemljom.

'Mislim da se približio kraj Bašara al-Asada', rekao je Fabius za Radio RFI.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

On je rekao da je napad sirijskih snaga na palestinski izbjeglički kamp, pri čemu je stradalo 25 ljudi, nazvao 'skandaloznim'.

Sirijski bombarderi raketirali su u nedjelju palestinski izbjeglički kamp Yarmouk u Damasku, pri čemu je smrtno stradalo 25 ljudi koji su se sklonili u džamiju, objavili su oporbeni aktivisti.

>> Čelnik Hezbollaha: Sirijski pobunjenici ne mogu pobijediti

Oni tvrde da su se izbjeglice sklonile u džamiju, nastojeći pobjeći pred raketiranjem predgrađa Damaska. Ovo je prvi zračni napad na izbjeglički kamp za koji se zna, od početka pobune protiv predsjednika Bashara al-Assada započete prošle godine.

Yarmouk se nalazi na jugu Damaska i ne nalazi se na 'ruti' Assadovih snaga koje već nekoliko tjedana nastoje spriječiti pobunjenike da dopru do njihovih uporišta. U Siriji trenutačno boravi više od 500.000 palestinskih izbjeglica, a većina ih je smještena u Yarmouku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene