Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelomični rezultati

Francuska: Hollande kandidat socijalista protiv Sarkozyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francois Hollande po prvim djelomičnim rezultatima izbora francuske socijalističke stranke za predsjedničkog kandidata vodi s 56 posto glasova spram 44 posto koliko je dobila Martine Aubry.

Pobjednik nedjeljnih predizbora bit će kandidat socijalista na predsjedničkim izborima u travnju na kojima se socijalistička stranka nada smijeniti predsjednika Nicolasa Sarkozyja. Ispitivanja javnog mišljenja sugeriraju da su Francuzi spremni ljevicu vratiti u Elizejsku palaču iz koje posljednjih 17 godina upravljaju konzervativci, uključujući i sada nepopularnog Sarkozyja za kojeg se očekuje da će se ponovno kandidirati za predsjednika.

Hollande vodi ispred Aubry na temelju nešto manje od 500.000 prebrojanih glasova. Očekuje se da će ukupno biti 2,7 milijun glasova. Socijalistička stranka organizirala je izbore u dva kruga na kojima može sudjelovati svatko tko uplati jedan euro i izjasni se kao podržavatelj ljevice. U prvom krugu izbora prošle nedjelje, na kojima je glasovalo nešto više od 2,6 milijuna birača, Francois Hollande (57) je osvojio 39 posto glasova a Martine Aubry (61) je zaostala osam posto. (Hina)

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene