449590
449590
449590
449590
449590

Gondole sa 110 putnika stale na više od 3000 metara visine u Alpama

  • , 09.09.2016., 08:47
  • Autor:
  • komentara

Zbog kvara na žičari u gorju nedaleko od najvišeg europskog planinskog vrha Mont Blanca, na više od tri tisuće metara nadmorske visine, 110 osoba u noći s četvrtka na petak provelo je u gondolama ponad Alpa, priopćile su francuske vlasti.

 
 
 
 
Zarobljeni u žičari u Alpama (Video: Vijesti u 14)
Zarobljeni u žičari u Alpama (Video: Vijesti u 14)

Francuska žičara u kojoj je zbog isprepletanih kablova 110 ljudi bilo blokirano na visini od 3.800 metara od jutros ponovo radi.

Nakon što se u 17:30 u četvrtak zaustavila žičara koja povezuje dva planinska vrha, četiri su helikoptera iz gondola ponad Alpa prije nego je pala noć uspjela izvući ukupno 65 osoba, priopćio je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.

Petkilometarska žičara između vrhova Aiguille du Midi i Helbronner, na granici između Francuske i Italije, nalazi se na preko tri tisuće metara nadmorske visine. Vožnja obično traje 35 minuta.

Televizijska postaja France 3 TV prenijela je da su gondole zaustavljene zbog toga što su se zapetljali kablovi uslijed snažnog vjetra. Cazeneuve je potvrdio da je razlog tehničke prirode, ali nije navodio pojedinosti.

Zarobljenim putnicima helikopterima su dopremljene deke i hrana, a spasiteljske ekipe s njima su provele noć. Svih 110 putnika je na sigurnom. (B.V./Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se