Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Socijalisti pred trijumfom

Francuska: Centar će nestati, socijalisti i UNP okupljaju sve birače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijalisti francuskog predsjednika Hollanda na putu su preuzimanja kontrole u francuskom parlamentu.

Očekuje se da će nakon drugog kruga izbora sljedećeg vikenda imati većinu u zastupničkom domu. Senat je od ranije u njihovim rukama. Hollandu će to omogućiti provođenje reformi te ojačati njegove zahtjeve za izmjenom europskog fiskalnog pakta. Dobar uspjeh ponovno je ostvarila i desničarska Nacionalna fronta. Njezini bi se predstavnici mogli vratiti u zastupničke klupe nakon više od dvadeset godina.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Francois Hollande i njegova vlada će vjerojatno u drugom krugu dobiti potvrdu svoje pobjede. Kako sada stvari stoje Socijalistička stranka i Stranka zelenih osvojili su zajedno 40 posto glasova. Rezultat je, doduše, neizvjesan jer u Francuskoj vrijedi proporcionalno pravilo, ali Holland će dobiti tu potvrdu, ona neće biti jaka, ali će biti dovoljna da on nastavi provoditi svoju politiku', rekla je naša politologinja u Parizu Nataša Rajaković.

>> Hollande osvaja većinu u parlamentu

'Na izbore je izašlo samo 57% birača, iako je to normalan broj, pogotovo u tako malom vremenskom razmaku od predsjedničkih izbora, ipak je to najmanji odaziv unazad 30 godina. To je potvrdaumora birača i zasićenosti politikom', rekla je Rajaković i dodala kako kao veliku stavku treba promatrati činjenicu da jedna nova generacija političara izlazi na scenu koje birači još ne poznaju. Glavni zaključak ovih izbora je će centar potpuno nestati, baš kao i male ekstremne stranke. Dvije najveće stranke, socijalisti i UNP, okupljaju veliku većinu birača.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene